Daan

woensdag 27 februari 2013

Moedergevoel

Een moeder voelt het gewoon....dat speciale moedergevoel, de meeste mede-moeders zullen vast weten waar ik het over heb. Het is een gevoel waar je eigenlijk in moet blijven geloven, waar je voor moet vechten en waar je altijd op moet vertrouwen. Dat is ook de reden waarom ik nog steeds vol blijf houden dat er met Juul iets niet helemaal lekker gaat. Ook Bart ziet dat er iets duidelijk anders gaat dan bij onze andere kinderen, Daan even niet meegeteld natuurlijk.

Zo tobben we eigenlijk al een aantal jaren aan, maar nu Juul ouder wordt en naar school gaat, wordt er eigenlijk steeds meer duidelijk. Het lastige is echter dat het erg moeilijk is uit te leggen en dat we het ook niet heel duidelijk kunnen benoemen. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die ook iets zien aan haar gedrag. En uiteindelijk kreeg ik een erg fijne tip van de peuterspeelzaaljuf van Pleun. Zij had zowel Juul als Pleun bij haar op de groep gehad en zag een erg duidelijk verschil.

Afgelopen week was het eerste gesprek met de S.I.-logopediste.We hadden tenslotte al de nodige gesprekken en onderzoeken achter de rug. Juul had speltherapie gehad en zelfs mijn collegaatje had haar behandeld. We zagen kleine positieve veranderingen, maar juist ook meer negatief gedrag op bepaalde momenten. Vandaar dat ik wat sceptisch was voor het gesprek.

Maar op het moment dat ik haar een hand gaf, voelde het goed en vertrouwd. Er was van haar kant een en al herkenning. Zij had aan een half woord van mij genoeg. Ze wist wat ik bedoelde, vertelde me dat er veel meer van deze kinderen zijn. Dat het niet aan de opvoeding lag, maar dat er echt bij Juul iets anders ging en dat zij Juul daarbij kon helpen. Eindelijk voelde ik me op de juiste plek met mijn hulpvraag voor Juul. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij ons meer inzicht kan geven in Juul haar gedrag en Juul ook inzicht bij kan brengen in haar gedrag en de reacties van anderen daarop.

Ik voel  een juichstemming en kan niet bijna niet wachten tot Juul onder behandeling wordt genomen. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten en heb eindelijk het gevoel dat er nog iemand mijn moedergevoel heeft gehoord behalve ikzelf.

1 opmerking:

  1. Heerlijk om dan eindelijk het gevoel te hebben dat iemand het begrijpt én helpen kan! Ik hoop voor je (jullie) dat het gaat werken!

    BeantwoordenVerwijderen